Ljubić: Intenzivno se radi na smanjivanju javnog duga

Bez autora
Dec 27 2012

Državni sekretar Ministarstva finansija i privrede Aleksandar Ljubić podsetio je danas da Ministarstvo finansija i privrede intenzivno radi na smanjivanju javnog duga, finansijskoj konsolidaciji i na privrednom oporavaku Republike Srbije.Nedavno usvojen Zakon o uslovnom otpisu kamata i mirovanju poreskog duga predstavlja jedan od najbitnijih zakona koji treba da pomogne građanima i privredi u teškoj finansijskoj situaciji.

Ljubić: Intenzivno se radi na smanjivanju javnog dugaDržavni sekretar Ministarstva finansija i privrede Aleksandar Ljubić podsetio je danas da Ministarstvo finansija i privrede intenzivno radi na smanjivanju javnog duga, finansijskoj konsolidaciji i na privrednom oporavaku Republike Srbije.

Nedavno usvojen Zakon o uslovnom otpisu kamata i mirovanju poreskog duga predstavlja jedan od najbitnijih zakona koji treba da pomogne građanima i privredi u teškoj finansijskoj situaciji.

Kako je naglasio Ljubić, ukoliko svi oni koji imaju dug na dan 31. oktobar ove godine redovno izmire obaveze za novembar, decembar i januar, najkasnije do kraja januara 2013. godine stiču pravo da im se zamrzne kamata, a ukoliko naredne dve godine redovno budu izmirivali svoje poreske obaveze, mesec za mesec, poreski obveznici stiču pravo da im se otpiše kamata, a da onda u naredna 24 rate otplate glavnicu duga.

Ljubić je kazao da će ovaj zakon omogućiti privrednicima i građanima da deo sredstava kojim su planirali da izmire svoje poreske obaveze, ulože u nešto drugo, a pre sve u ono što je najbitnije, a to je u proizvodnju, inovacije ili potencijalno otvaranje novih radnih mesta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik